Polițiștii din Timișoara au organizat o acțiune de depistare a celor care nu respectă prevederile Ordonanței militare. Ei au ieșit pe străzi la ora zece seara, pentru a vedea dacă cei aflați în trafic au asupra lor declarațiile pe proprie răspundere sau adeverința de serviciu care le permit să circule în intervalul orar 22.00 – 06.00.

Au fost puțini cei depistați fără documentele necesare și aceștia s-au ales doar cu un avertisment. Polițiștii le-au explicat, încă o dată, care sunt regulile și ce pot păți dacă nu le respectă. 

Conform Ordonanței militare în intervalul orar 22.00 – 06.00, cetățenii au voie să iasă din casă doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente. Cei care părăsesc domiciliul trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei

Articolul precedentAvertizare cod roșu în vestul țării
Articolul următorAccident pe Autostrada Vestului. Tuburi de propan împrăștiate pe șosea