Faza a treia a Cupei României a adus pentru echipele din Timiș un duel direct între două din ele și unul care a pus față în față divizionara secundă Ripensia cu deținătoarea Cupei din juudețul Caraș-Severin, Voința Lupac.

Ripensia Timișoara a rezolvat ecuația calificării în faza următoare a Cupei încă din primele 45 de minute. Elevii lui Alexandru Pelici au deschis scorul prin tanarul Denis Golda în minutul 11, pentru ca 8 minute mai tarziu Adrian Popa sa faca 2-0 dintr-o lovitură de la 11 metri. După alte 9 minute roiș-galbenii au făcut 3-0 prin Neagu, pentru ca Vasluian să închidă tabela cu 2 minute înaintea pauzei. Ripensia nu a mai forțat în partea a doua a jocului și a obținut o calificare lejeră în faza a IV-a a Cupei României.

Fosta prim divizionara ACS Poli Timișoara a jucat în turul al III-lea al Cupei pe terenul actualei colege din seria a IV-a a ligii a III-a, CSC Ghiroda si Giarmata Vii. A fost o partidă fără istoric. Echipa din Ghiroda a obținut calificarea până la pauză cu golurile unui singur jucător. Alexandru Baranyi a înscris un hattrick în 12 minute, pentru ca în minutul 43 să înscrie al patrule a gol al său și să stabilească scorul primei reprize. Formația de la marginea Timișoarei a făcut 5-0 în minutul 51 prin Ionuț Țanc, pentru ca ACS Poli să reușească golul de onoare în minutul 64 prim Marco Buga. Același Ionuț Țanc a mai înscris odată în minutul 68 și a dus rezultatul la scor de tenis. Diferența putea fi mai mare, însă Ghiroda a mai ratat și un penalty prin Mancaș.

Acum Ripensia Timișoara și Ghiroda așteaptă să își cunoască adversarii din următoarea fază a Cupei, programată în 10, 11 și 12 septembrie.

Până la acea fază, cele două formații timișene au meciuri în campionat. Ghiroda joacă vineri în deplasare cu Cetate Deva, în etapa a 2-a a ligii a treia, iar Ripensia va merge sâmbătă la Călărași pentru duelul cu fosta grupare de Liga 1, Dunărea.

Articolul precedentCopilă de 9 ani dispărută la Timișoara. Polițiștii sunt în alertă
Articolul următorDoi tineri au evadat dintr-un centru de reeducare