În data de 9 decembrie 2018 încep înscrierile pentru cea de-a V-a ediție a RoboTEC. Robot Engineering Contest este un proiect internațional de anvergură.

RoboTEC este organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara.

RoboTEC, care va avea loc în perioada 22 – 24 martie 2019, la Timișoara, se adresează studenților și tinerilor pasionați de robotică și inteligență artificială. Ei pot să-și testeze cunoștințele prin cele 7 probe puse la dispoziție de către organizatori: Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo și Freestyle.

Probele de Line Follower constau în abilitatea robotului de a parcurge un traseu prestabilit, într-un timp cât mai scurt. Spre deosebire de prima probă, Line Follower Enhanced presupune parcurgerea unui traseu mai dificil, acesta conținând și obstacole.Proba de Line Follower Turbo presupune echiparea robotului cu o turbină electrică pentru a-l menține la sol datorită traseului care va conține o buclă și o porțiune nouă.

Prin proba de Maze se testează capacitatea roboților de a parcurge un traseu, printr-un labirint, în cel mai scurt timp posibil.

Probele de Sumo vor testa aptitudinile a doi roboți de a rămâne în interiorul unei arene de luptă. Diferențele între Mini Sumo și Mega Sumo constau în mărimea și greutatea robotului, precum și dimensiunile arenelor pe care aceștia vor concura.

În cea de-a șaptea probă, Freestyle, imaginația participanților este pusă la încercare și se adresează roboților care nu sunt calificați pentru celelalte categorii. Scopul este crearea unui robot care să fie cât mai unic și mai interesant.

Concurenții vor avea ocazia de a interacționa cu cadrele didactice din acest domeniu, precum și cu specialiști din industria IT ai firmelor partenere. Totodată, participanții vor avea ocazia de a vizita atracțiile locale.

În cadrul concursului se pot înscrie echipe de câte trei persoane, ce pot fi ghidate de către un mentor, fiind posibilă participarea la mai multe probe. Pentru cea de-a V-a ediție RoboTEC, înscrierile se pot face accesând site-ul https://robotec.ligaac.ro/. Persoanele ce necesită obținerea vizei se pot înscrie până în data de 31 ianuarie, iar pentru restul candidaților acestea vor fi deschise până în luna martie.

Articolul precedentNordul Italiei afectat grav de inundații! Pompierii timișeni au fost acolo
Articolul următorLegământ în Biserică. Mitropolitul Banatului vrea să salveze două imobile