Sarbatorirea Centenarul a coincis in acel an la Timisoara cu startul oficial al Targului de Craciun, care este amenajat in doua locatii.

Mii de timisoreni s-au adunat ca in fiecare an in Piata Operei pentru a da startul Targului de Craciun. Oamenii au numarat invers de la 5 alaturi de primarul Nicolae Robu, si cand s-a ajuns la 0, intreaga piata a fost scaldata de lumina de la sutele de mii de beculete, atat cele din cupola de lumini, cat si cele care impodobesc pomul de Craciun adus in urma cu doua zile din Italia.

Dupa punerea in functiune a iluminatului de sarbatori a avut loc retragerea cu torte a soldatilor, dar si desfasurarea unui tricolor imens in fata scenei din piata.

Timisorenii nu s-au inghesuit doar la aprinderea luminitelor din centrul Timisoarei, ci si la casutele pozitionate de jur imprejurul pietei, fie pentru bunatatile aduse de comercianti, fie pentru vinul fiert care i-a incalzit.

Dupa aprinderea luminitelor, pe scena din fata Palatului Culturii au urcat Stefan Banica junior, Alexandra Stan si Bosquito.

Noi avem o tradiție ca, de 1 Decembire, să dăm startul Târgului de Crăciun, Târgului de Sărbători, care ține de iarnă. Am sărbătorit astăzi Centenarul Marii Uniri și am avut, de la 8.30 dimineața, o serie continuă de evenimente omagiale, evenimente care ne-au bucurat sufletele. Acum, seara, am dat startul Târgului de Crăciun, prin numărătoarea inversă pentru aprinderea iluminatului special. Cred că timișorenii sunt multumiți, cel puțin prin feedback-ul favorabil. Arată totul frumos, anul acesta sunt destul de multe schimbări față de anii trecuți, începând cu culoarea căsuțelor, cu numărul lor, amplasamentele. Avem proiecții pe clădiri, încă nu le vedem, dar în curând vor fi puse și ele în funcțiune și le veți putea filma. Avem amenajări importante, nu numai în Piața Victoriei, ci și în Piața Libertății acolo sunt mai multe standuri dedicate copiilor, inclusiv este un patinoar care, de luni, va funcționa„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In Piata Libertatii au fost deja montate caruseluri, iar pe una dintre cladiri se fac proiectii cu fulgi de zapada.

Targul de Craciun de la Timisoara va ramane deschis pana in data de 10 ianuarie 2019.

Articolul precedentBătrână plecată dintr-un azil, descoperită înghețată pe câmp
Articolul următorFotbaliștii și suporterii de la ASU Politehnica Timisoara stau o noapte pe stadion