La sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului drum de legătură spre Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN69.

Contractul pentru realizarea acestui drum a fost semnat cu ofertantul declarat câștigător, firma Todini Costruzioni Generali S.p.A, la o valoare de 189,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Noul drum de legătură va avea o lungime de aproximativ zece kilometri, fondurile pentru realizarea lui fiind asigurate în cadrul unui proiect european. Durata contractului este de doi ani, din care șase luni reprezintă perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de șapte ani.

“Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord – est, spre Autostrada A1. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h“, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 30 ianuarie 2021
Articolul următorBilanț CoVid-19, 30 ianuarie: 2.668 cazuri noi, 68 decese, 1.018 pacienți în ATI