CSM Galați a pierdut dramatic meciul din deplasare cu SCM Timișoara, primind un coș când mai era mai puțin de o secundă de joc, coș care a adus victoria bănățenilor în fața echipei de la malul Dunării și i-a trimis pe aceștia în Top 10, în detrimentul trupei lui Florin Nini. Timișorenii au câștigat meciul cu gălățenii cu scorul de 79-77 (21 : 24, 19 : 16, 21 : 19, 18 : 18). Ilija Djokovic a înscris coșul victoriei și rezultatul o ajută pe Timișoara să continue lupta pentru playoff, iar Galațiul o să joace în grupa 11-18.

Bănățenii au condus cu 6-5, dar echipa lui Nini a întors scorul după coșurile marcate de Petică și Mitrovic, 6-9. O serie de cinci puncte la rând pentru alb-violeți aducea schimbarea pe tabelă, Kesar marcând la 11-9, iar de partea cealaltă Mitrovic a marcat una din cele două libere de care a beneficiat la jumătatea parțialului. timișorenii au avut apoi 17-13 după un coș de 3 puncte marcat de Kesar, după care gălățenii au întors din nou rezultatul în favoarea lor, 17-18, după un coș marcat de Petică. La finalul primelor 10 minute ale meciului scorul a fost 21-24. 

Mekic a marcat pentru Timișoara în debutul celui de-al doilea parțial, Mitrovic a răspuns pe contraatac, iar Maticiuc a egalat situația cu o reușită de afară, 26-26. Echilibrul s-a menținut pe următoarele atacuri, CSM Galați reușind să se ducă la două posesii în față la jumătatea parțialului, 31-37, după triplele lui Ciotlăuș și Calenic. Djokovic a oprit o perioadă de trei minute fără punct marcat pentru Timișoara, Mirkovic reducând handicapul la 35-37, iar la pauză scorul a fost egal, 40-40, după ce Gajic a înscris de la distanță și Mitrovic a ratat ultima încercare a Galațiului.

Coșurile lui Petică și Mekic au deschis partea a doua, CSM Galați revenind la conducere cu libera lui Mitrovic pe un tehnic încasat de Djokovic (45-46). Tot Mitrovic a fost cel care a adus următoarele puncte pentru oaspeți, iar Mekic a redus handicapul, iar la jumătatea parțialului SCM Timișoara ajungea să conducă cu 49-48. Bănățenii au mai înscris 6 puncte, după care Calenic, Prijoviciar și Gibbs au marcat pentru 55-56 cu două minute rămase din cel de-al treilea sfert. Gajic a făcut ca Timișoara să conducă după acest sfert cu 61-59, Mitrovic ratând o încercare din spatele arcului de cerc aproape pe sirenă.

Echipele au mers cap la cap în debutul ultimului sfert, după două minute scorul fiind egal (63-63). Armuș a ratat din nou de la linia liberelor pentru CSM Galați, iar Năsturescu a punctat pentru Timișoara cu un coș de trei puncte. Prijovic a egalat pentru puțin timp, Kesar transformându-și aruncările de la linia de fault pentru 70-68, diferența devenind apoi de două posesii. Gălățenii au marcat șase puncte la rând și au trecut la conducere, 72-74, iar Mitrovic a punctat cu un coș de la distanță prin care ecartul devenea de +5.  Kesar a marcat apoi un coș de la distanță și unul de două puncte, restbilind egalitatea cu 42 de secunde până la final,77-77. Finalul avea să fie unul dramatic, Djokovic marcând coșul victoriei pentru Timișoara, 79-77, rezultat cu care bănățenii ajung în Top 10 și CSM Galați va juca în grupa 11-18.

Igor Kesar a fost liderul pe lista marcatorilor pentru timișoreni, cu 22 de puncte, Ilija Djokovic urmându-l cu 12 puncte, Nikola Gajic cu 11 puncte, Adem Mekic cu 10 puncte. Pentru timișoreni au mai marcat: Adam Mirkovic -8 puncte, Antonio Năsturescu -6, Edward Petrescu -5, Alexandre Christian Maticiuc -3 și Laszlo Emil Lazar -2. 

Pentru CSM Galați au marcat: Luka Mitrovic – 19 puncte, Andrei Petică -11 puncte, Andrei Calenic – 10 puncte, Nedeljko Prijovic -9, Mladen Armus -8, Mihai Ciotlăuș -8, Temple Dupree Gibbs Jr-7, Juhwan Koffi Harris Dyson-3, Robert David Stan-2. 

sursa foto: https://www.facebook.com/baschetscmtimisoara
Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCu drag despre România, județul Arad | Frumusețile secrete ale locului care ne duce spre Occident
Articolul următorCea mai discretă femeie ministru, dezvăluiri incendiare despre 10 august – Ediție explozivă Culisele Statului Paralel, duminică, ora 21.00