În Timiș mai există incă zeci de școli care nu au autorizație de funcționare din partea pompierilor. Printre pricipalele nereguli constatate de reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență (ISU) se numără schimbarea destinațiilor spațiilor din aceste școli sau grădinițe, căi de evacuare blocate, improvizații la instalațiile electrice sau hidranți defecți.

Din totalul de 221 de școli din județ, 85 de clădiri nu au actele in regulă din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor. Numărul este mai mic decât în anii trecuți, când erau 97 de clădiri fără autorizație, spun reprezentanții ISU Timiș, care au dus o campanie susținută pentru a verifica, discuta și acorda consultanță tehnică de specialitate celor responsabili pentru obținerea actelor necesare intrării în legalitate. În urma contoalelor făcute, trei unități de învățământ s-au ales cu amenzi, în valoare totală de 17.000 de lei.

Reprezentantii ISU Banat spun că pericolul izbucnirii și extinderii unui incendiu în școli, chiar și în cele fără autorizație de la ei, ar fi destul de mic. Asta pentru că majoritatea clădirilor unităților de învățământ sunt din cărămidă sau beton, sunt dotate cu exctinctoare sau hidranti și au căi de evacuare funcționale. Pompierii le recomandă tuturor directorilor școlilor care nu au încă autorizație de funcționare din partea ISU Timiș să facă demersurile necesare intrării în legalitate. Totodată, le sugereaza acestora ca ar fi bine ca, la intrarea în școli, să fie afișat un anunț din care părintii să afle că școala nu are autorizație. Astfel de anunțuri sunt obligatorii pentru clădirile publice, dar nu și pentru unitățile de învațământ sau spitale.

Articolul precedentBacalaureatul de toamnă, un eșec
Articolul următorPoli la primul punct în Liga Zimbrilor. Handbaliștii bănățeni termină la egalitate derby-ul cu Minaur Baia mare