Baricada de pe Calea Martirilor din Timișoara nu va mai rămâne multă vreme în picioare. Muncitorii fac ultimele pregătiri pentru demolarea estacadei de la intersecția Căii Martirilor cu strada Mareșal Constantin Prezan.

Demolarea construcției metalice va începe joi dimineață încă de la prima oră.

Se lucrează în intersecția Maresal Prezan – Calea Martirilor și se pregătește, de ieri începând, demolarea acelei porți de intrare în oraș. Este o operație dificilă, se fac toate pregătirile și astăzi și probabil și mâine și estimăm ca joi vom fi în stadiul în care vom putea face demolarea efectivă. Asta este estimarea specialiștilor. Le-am cerut să nu se grăbească, pentru ca operațiunea să se facă în siguranță„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Demolarea baricadei nu va dura însă mai mult de două zile.

De joi se va închide traficul pe Prezan cu Martirilor pe tot parcursul acțiunii de demolare. Sper să se termine într-o zi. Dacă nu se poate într-o zi, în cel mult două. Pe ambele sensuri trecerea pe sub acea poartă va fi interzisă. Nu se va circula în intersecție„, a completat edilul.

Traficul va fi întrerupt de joi dimineață cu începere de la ora 7 anunță Colterm.

Vor fi închise străzile:
– Calea Martirilor, de la intersecția cu strada Dumitru Jugănaru până la intersecția cu str. Constantin Prezan

– Str. Constantin Prezan, pe sensul de mers dinspre str. Drubeta spre Calea Buziașului, iar circulația va fi deviată pe celălalt sens, în ambele direcții.

Circulația în această zonă va reveni la normal cel mai târziu sâmbătă, 8 septembrie, când este termenul limită de finalizare a lucrărilor de demolare a estacadei.

Calea Martirilor, lărgită la 4 benzi, între strada Constantin Prezan și iesirea către comuna Giroc, a fost dată în folosință la finalul anului trecut și au rămas de înlocuit și îngropat țevile Colterm din zona intersecției de la Calea Martirilor cu fosta Lidia, unde constructorul a întâmpinat mai multe probleme tehnice.

Lucrările pe Calea Martirilor au început în luna martie a 2016 și au vizat lărgirea arterei la patru benzi de circulație, dar și refacerea trotuarelor. În subteran au fost înlocuite și retelele de utilități. Valoarea lucrării pentru lărgirea arterei este de aproape 8 milioane de lei.

Articolul precedentPentru județul Timiș au fost solicitate 27.000 de doze de vaccin antigripal
Articolul următorArta iese în stradă în acest final de săptămână la Timișoara