O armată întreagă de oameni și-a sacrificat weekend-ul pentru a da o mână de ajutor la modernizarea a zeci de case dintr-o localitate din Banat.

Sute de oameni s-au echipat în salopete, s-au înarmat cu pensule sau mistrii pentru a readuce strălucirea de altă dată pentru zeci de case din comuna cărășeană Eftimie Murgu, în cadrul proiectului Color the Village al Asociației Acasă în Banat.

Cei sosiți la Eftimie Murgu au tencuit, au zugrăvit, au vopsit și chiar au pus ghivece cu flori, în speranța că prin refacerea acestor case va înflori și turismul în zonă.

Atmosfera a fost incredibilă, au fost trei zile foarte dificile din punct de vedere organizatoric, însă rezultatele se văd efectiv: am intervenit la 29 de case deoarece din pacate, au fost proprietari care au renunțat, însă am vopsit în schimb și o fântână și un pod. Credem că obiectivul nostru a fost îndeplinit, am reușit să dăm culoare satului și vă invităm acum să vă plimbați la pas prin Eftimie Murgu. Veți descoperi case extraordinare, frumos colorate, pe care le veți vedea prin tot satul”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Voluntarii au avut și ei parte de trei mese pe zi, toate din bucătăria bănățeană tradițională, iar în ultima zi au făcut și o vizită la cele 22 de mori de apă funcționale din zonă.

Pentru voluntari, sentimentul cel mai frumos a fost la final, când au văzut efectiv cum arăta fiecare casă unde au lucrat. Și, desigur, îmbrățișările și mulțumirile proprietarilor. Acum, când am terminat prima ediție a acestui proiect unic, ne gândim deja la următoarea ediție Color the Village!”, a mai spus Radu Trifan.

Sursa foto: Acasa in Banat

Articolul precedentSpectacol teribil al naturii. Grindină cât oul în Timiș
Articolul următorCopaci smulși, gospodării inundate, pagube produse de grindină – bilanțul vijeliei din Timiș