Aproape 200 dintre cei 612 pacienți infectați cu virusul corona internați în acest moment la terapie intensivă sunt pe ventilație mecanică, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat, miercuri, că 199 dintre cele 612 persoane de la ATI sunt pe ventilație mecanică invazivă.

La acest moment, în spitalele din România sunt internați 8.303 pacienți, dintre care 612 sunt la terapie intensivă.

„Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi. Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună”, a spus Nelu Tătaru.

România este la doar un pas de a ajunge la 3.000 de infectări, în ultimele 24 de ore. Astăzi s-a înregistrat un nou record: 2958 de cazuri noi de îmbolnăvire.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentScene de coșmar într-o localitate de lângă Timișoara: o femeie a fost omorâtă și îngropată în gradină
Articolul următorKlaus Iohannis, după numărul mare de infectări și decese COVID în România ”Măsurile de restricție sunt inevitabile”