Pe spațiul verde, blocând accesul în curți sau imobile, în locuri în care încurcă circulația, zeci de șoferi și-au făcut un obicei din a parca unde le cade la îndemână. Amenzile aplicate de poliția locală nu par să-i deranjeze, ținând cont că repetă cu insistență isprava.

Numai de la începutul acestei luni au fost ridicate un număr de 63 autovehicule care încălcau legislația și încurcau fie circulația altor mijloace de transport, tramvaie, troleibuze, autobuze, microbuze școlare, în stațiile STPT, a ambulanțelor, a bicicletelor pe pistele special amenajate, dar și accesul în curți, parcări etc, fiind aplicate totodată și un număr de 691 sancțiuni pentru astfel de fapte, conform OUG 195/2002. De menționat că autovehiculele sunt ridicate în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. Cele mai frecvente astfel de situații au fost întâlnire pe străzile Gh. Dima, I. Mureșan, I. Nemoianu – Regina Maria, toate acestea în apropierea unităților spitalicești, dar și în Piața Consiliul Europei, I.C. Brătianu, Traian Grozăvescu, M. Eminescu, Eroii de la Tisa, Industriei, G. Musicescu, 16 Decembrie, G. Dragomir, Mareșal Averescu, Cetății, Circumvalațiunii, C. Urseni.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. Totodată, Poliția Locală recomandă conducătorilor auto să evite parcarea astfel încât să pună în dificultate circulația altor autovehicule deoarece în astfel de situații, pe lângă sancțiunile aplicate se trece și la ridicarea autovehiculelor în colaborare cu lucrătorii SDM.

Articolul precedentTerasa dezastru de lângă Timișoara. Descoperirea protecției consumatorilor
Articolul următorFemeie cu afecțiuni psihice, dispărută în județul Timiș