Apropierea startul noului an școlar i-a făcut pe unii șoferi să sărbătorească mai mult decât era cazul. Greșeala lor a fost că după ce au consumat alcool au urcat la volan, cu toate că în două dintre situații nici măcar nu aveau permis de conducere.

Primul șofer a fost un bărbat de 28 de ani, care a afost oprit de polițiști chiar în Timișoara, sâmbătă dimineața, în jurul orei 7. Oamenii legii l-au legitimat și l-au pus să suflet în aparatul etilotest, care a arătat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți trei conducători auto au fost trași pe dreapta duminică. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost prins în localitatea timișeană Soca, cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. La o verificare mai amănunțită, oamenii legii au aflat că omul nici măcar nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Câteva ore mai târziu, un alt bărbat, în vârstă de 67 de ani a fost oprit de o patrulă la Jimbolia, și cum polițiștii au simțit că mirosea a alcool, l-au testat cu aparatul etilotest, valoarea fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer a fost tras pe dreapta în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Timișoara. Omul a fost pus să sufle în etilotest, iar rezultatul a fost 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificărilor, polițiștii au aflat că șoferul nu deținea permis de conducere.

Cei patru șoferi au fost duși la spital pentru recoltarea probelor biologice și s-au ales cu dosare penale pentru conducere a unui autoturism sub influența alcoolului. Cei doi prinși fără permis de conducere vor trebui să răspundă și pentru această infracțiune.

Articolul precedentPoliția în alertă. Copil dispărut dintr-un spital din Timișoara
Articolul următorMedicamente mai ieftine pentru pensionari