Îmbrăcați în robe negre, eșarfe galbene la gât și tocile pe cap, sute de studenți de la toate facultățile Universității de Vest din Timișoara s-au adunat în centrul orașului pentru cursul festiv.

Festivitatea a fost deschisă de studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care și-au ridicat colegii și profesorii în picioare cu o scurtă repriză de zumba.

A urmat premierea celor mai buni dintre cei buni, șefii de generație de la fiecare dintre facultăți, care au fost premiați de profesorii decani.

Toti cei prezenți în piață s-au ridicat apoi de pe scaune pentru a cânta Gaudeamus. A urmat discursul rectorului UVT Marilen Pirtea, inceput cu o strofa a poeziei „Te salut, generatie in blugi” a lui Adrian Păunescu.


Ceremonia s-a încheiat cu momentul aruncării tocilor in aer, cel mai așteptat de toți cei prezenți.

Este un an al absolvirii, un an extrem de important pentru Timisoara. Acum 30 de ani, aici in aceasta Piata a Victoriei tinerii luptau pentru libertate. Iata-ne intorsi dupa 30 de ani, tot cu tineri, ai Universitatii de Vest din Timisoara, in aceasta piata simbolica pentru Timisoara. Vrem sa inauguram aceasta traditiei ca an de an sa ne intalnim in aceasta piata pentru a marca momentul libertatii, in care tinerii nostri isi iau zborul catre viata, catre tot ceea ce destinul le va aduce in cale. Consideram ca bagajul de cunostinte, atat profesionale cat si umane pe care l-am pus in spatele si in sufletul lor sa isi aiba efectul si sa ii duca pe celel mai inalte culmi ale profesiei si ale vietii lor personale, sociale si sa le ofere tot ceea ce isi doresc. Stiu ca tinerii nostri au visuri, au idealuri, ii sprijinim sa le indeplineasca, si ori de cate ori vor sa se intoarca la Alma Mater, Universitatea de Vest din Timisoara sunt primiti cu draga inima. Acest concept al lumii UVTerra este extrem de prezent in viata absolventilor nostri si aceasta familie largita ramane si dincolo de granitele studiilor atat de licenta, cat si de master si doctorat pe care le urmeaza” , a declarat rectorul Univesitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.

Tinerii absolvenț au fost conduși apoi pe ritmuri muzicale către Piața Libertății, unde îi așteptau diferite standuri, dar și o impresionantă sculptură de gheață care le amintea tuturor că în acest an Universitatea de Vest din Timișoara împlinește 75 de ani de existență.

Articolul precedentVine prim ministrul, nu mai vine…
Articolul următorDramă într-o familie în apropiere de Timișoara