Meci cu de toate pe stadionul Dan Pltinișanu între Timișoara Saracens și Tomitanii Constanța în etapa a III-a din Cupa României.

Duelul de la Timișoara a început cu ghinion pentru oapeți, care l-au pierdut pe Berbece după numai 40 de secunde, în urma unei ciocniri dintre acesta și timișoreanul Simionescu. Cinci minute mai târziu bănățenii au deschis scorul prin eseul lui Zaharia, transformat de Luke Samoa. Pana la pauză, Timișoara și-a asigurat bonusul ofensiv din moment ce a mai reușit alte cinci eseuri. Luke Samoa, de două ori, Popârlan, Simionescu și Shamkaradze au fost autorii încercărilor, în timp ce Samoa a trimis de fiecare dată printre bețe. Oaspeții au reușit și ei să puncteze dintr-o lovitură de pedeapsă a lui Pocovnicu, iar la pauză Saracens avea 42-3.

Pauza a adus un moment festiv, și anume retragerea din activitate a timișorenilor Mădălin Lenmnaru și Samuel Mariș, cei care au în palmares toate cele 10 trofeee câștigate de Timișoara în ultimii 8 ani.

În repriza a doua, reprezentația Timișoarei a continuat. Tătăruș a reușit primul eseu al părții a doua, ajungând la al treilea eseu în tot atâtea meciuri împotriva constănțenilor. Oaspeții au răspuns cu o lovitură de pedeapsă transformată de Pocovnicu, acestea fiind și ultimele puncte ale Tomitanilor. Pânp la final au mai înscris eseuri Rus, Zaharia, Simionescu și Perici, trei dintre ele fiind transformate pe rând de Samoa, Jipa și Zaharia. S-a încheiat 75 – 6, iar Timișoara obține a treia victorie din tot atâtea posibile în grupa din Cupa României.

Cred ca am jucat mai bine decât în ultimele două jocuri. Lucrurile despre care am vorbit că trebuie îmbunătățite le-am îmbunătățit. Trebuie doar să jucăm simplu. Dacă facem lucrurile de bază bine e ușor să obținem puncte. Acum avem încredere și continuitate și în meciurile importante putem oferi mai mult. Am fost mulțumit de modul în care Jipa a controlat jocul, e destul de tânăr și are nevoie de încredere, dar băieții de lângă el au avut grijă să îl ajute. Pentru mine el a fost omul meciului. Va mai avea șanse și săptămâna viitoare, sper să prindă încredere, dar sunt fericit că tot ce am discutat s-a făcut bine și de aici putem crește. Asta vreau de la aripi, să alerge după minge, să dea placaje, să înscrie eseuri, dar eu asta aștept de la toți cei care intră titulari și de la rezerve„, a spus la final antrenorul timișorean Sosene Anesi.

Nu ar fi prea multe de spus după acest rezultat, dar asta e situația la Tomitanii acum. Noi am făcut deplasarea doar cu 20 de jucători, pentru că asta avem acum, trei dintre ei au ajuns în această dimineață la 5. Ne-am reușit acum 3 săptămâni și jumătate și știam că ziua asta va fi una teribilă. Am jucat împotriva unei echipe bune cu multă profunzime. Am fost mândru să îl văd acolo pe Jipa, ca număr 10, am mult respect pentru el și am o relație specială cu acest băiat . Mă bucur că l-am văzut jucând bine. Pentru noi acest meci a fost unul care să ne țină cu picioarele pe pământ. Băieți noi ni se vor alătura în următoarele 2 săptămâni, este mult de muncă pentru că va trebui să îi integrăm și să mergem la Baia Mare. Va fi greu, dar înțelegem situația noastră. Vor mai veni jucători, abia aștept să lucrez cu ei. Meciul acesta a fopst o bună oportunitate de învățare pentru noi„, a declarat antrenorul Constanței, Danie de Villiers.

Pentru Timișoara Saracens urmează acum debutul în ediția 2019-2020 a campionatului, cu un meci acasă, în fața Universității Cluj.

Articolul precedentIncendiu violent la Timișoara. Fumul a fost vizibil din mai multe zone ale orașului
Articolul următorAccident cu cinci victime pe o șosea din Timiș. A intervenit descarcerarea