Spectacol în vechiul port al Timișoarei

Timp de trei seri, din 5 și până în 7 octombrie, timișorenii sunt invitați să asiste la un spectacol aparte. Reprezentația are loc în vechiul port al orașului.

Lumen este un spectacol în care se împletesc lumina, aerul și apa. Macarale de mare tonaj, barje, bărci și alte elemente tehnice vor transforma zona  într-un spațiu artistic de excepție.

Dorim activarea fostului port al orașului Timișoara prin crearea unei producții personalizate folosind povestea orașului cu actori culturali locali coordonați de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse. Muzica este scrisă de compozitoarea Sophy Smith, cu participarea compozitorului Cári Tibor, conținutul grafic pentru videomapări este realizat de compania bască, Logela, iar conținutului artistic al programului în 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM), Asociatia Culturala Tgp (RO, TM – coordonator al voluntarilor pentru muzică), Tango Timisoara și Salsa With Attitude Dance School transmit organizatorii.

Acrobați, dansatori, muzicieni și bicicliști vor oferi un spectacol total. Ei vor plana uneori deasupra apei, într-o scenografie de excepție.

Evenimentul este programat în zilele de 5, 6 si 7 octombrie, de la orele 20.00, în vechiul port al orașului, în dreptul fostei fabrici Solventul. Scena este amplasata pe partea cu platforma Solventul, iar spectatorii vor putea urmări reprezentația de pe celălalt mal.

Articolul precedent20 de ani de învățământ la distanță în Universitatea Politehnica
Articolul următorCiculație închisă pe autostrada A1