Filarmonica Banatul susține concerte într-o fostăp sală de cinematograf. Clădirea, destul de veche, nu este varianta ideală pentru concerte simfonice, fiind nevoie cât mai grabnică de modernizarea și renovarea ei. 

La Filarmonică a avut loc  o dezbatere publică, în legătură cu proiectul în valoare de 24 de milioane de euro, pentru reabilitare. Sindicaliștii spun că nu au fost anunțați despre întîlnire și că au aflat din presă că ea va avea lor. Ei vor să se asigure că modernizările care vor fi aduse nu vor afecta acusticasălii și își doresc să afle dacă a fost făcut un studiu de specialitate legat de aceasta. 

Pe de altă parte, proiectanții spun că, peste doi ani, clădirea de acum, ridicată în anii 30, va fi doar o amintire. În locul ei Filarmonica va avea un sediu modern, cu un corp nou adăugat, iar fosta grădină de vară va suferi și ea modificări. Cât despre studiul legat de acustica sălii, nu doar că ar exista unul realizat odată cu cel de specialitate dar se prevede întocmirea unuia special pentru sală.

Articolul precedentTeribilisti arși la buzunare de polițiști la Timișoara. Cum a încercat să scape unul dintre tineri de politisti?
Articolul următorS-a predat bărbatul care a intrat în baia fetelor într-un liceu din Timișoara. Omul a fost reținut de polițiști