Tradiționala pedalare de primăvară organizată de Verde pentru Biciclete a făcut sute de timișoreni să iasă în aer liber și să pedaleze pe străzile orașului.

Copii, părinți și bunici au ieșit sâmbătă după-amiază din case pentru a veni la prima pedalare din acest an de la Timișoara. Bicicliștii s-au adunat ca în fiecare an pe platforma TIMCO, de unde au plecat pe mai multe străzi din Timișoara, iar la ediția din 2019 au avut și un mesaj adresat autorităților: „Vrem Piste, Timișoara”.

Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renuntăm să mai facem lucrurile dupa ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cat întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, spune Ana Munteanu, program manager Verde pentru Biciclete.

Bicicliștii au circulat pe următorul traseuȘ

Traseul a fost: Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revoluției din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piata Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

Pe tot parcursul traseului, bicicliștii au fost înoțiți de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

La finele pedalării, timișorenii au fost așteptați în Piața Unirii cu un concert susținut de Mihail.

Articolul precedentMai multe mijloace de transport din Timișoara vor circula pe trasee diferite duminică
Articolul următorAccident cu un rănit în apropiere de Timișoara. Surpriza polițiștilor