Compania Nestle a luat o decizie drastica. Concernul elvetian a anuntat ca va inchide unica fabrica pe care o are in Romania si care este in cartierul Freidorf din Timisoara.

Unitatea de productie de la Timisoara nu se va inchide insa imediat, ci abia la finalul lunii mai. Conducerea companiei i-a anuntat deja pe cei 388 de angajati si urmeaza sa caute solutii pentru acestia in perioada care urmeaza.

Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri… Am inițiat un amplu proces de consultare cu angajații și cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluții prin care putem să ne susținem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistență în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităților necesare în procesul de reangajare și până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajații care vor fi disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii în funcție de vechimea lor în companie”, spune pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Închiderea fabricii de la Timișoara nu înseamnă și retragerea companiei din România. Cei 30 de angajați din centrul de servicii financiare din Timisoara si echipele din sediul central de la București isi vor continua activitatea.

Fabrica Nestle de la Timișoara are o producție anuală de 10.000 de tone de dulciuri și cafea, 35% din producție fiind exportată în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând de anul trecut, în Irlanda.

Articolul precedentÎncepe școala, se suplimentează mijloacele de transport în comun
Articolul următorÎntrerupere în furnizarea apei, luni și marți, Gruni și Chizătău