Zeci de cetățeni din Timișoara sesizează Poliția Locală asupra faptului că pe străzi și în parcări zac mașini abandonate. Pentru ridicarea acestora însă trebuie îndeplinite anumite condiții. 

Zeci de cetățeni din Timișoara sesizează Poliția Locală asupra faptului că pe străzi și în parcări zac mașini abandonate. Pentru ridicarea acestora însă trebuie îndeplinite anumite condiții.

„Potrivit Legii 421/2002, vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale de cel puțin un an de zile, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improrie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Aceasta în condițiile în care, în ultima perioadă, tot mai mulți timișoreni reclamă autovehicule ca fiind abandonate într-un anumit loc de o lună, trei luni sau șase luni. În astfel de situații nu pot fi luate măsuri deoarece acest lucru ar însemna încălcarea legii. Din cele 1334 autovehicule abandonate sau fără stăpân sesizate de la începutul acestui an, 445 nu s-au încadrat în prevederile legale, 825 fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali dar și cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA, iar restul de 64 sunt în lucru.

De asemenea, Poliția Locală recomandă celor care cunosc astfel de situații să verifice mai întâi starea autovehiculelor și dacă sunt în evidențele instituției pe modulul de Auto Abandonate, la linkul http://www.polcomtim.ro/autoab2018/, de pe site-ul Poliției Locale Timișoara. Toate autovehiculele sesizate sunt actualizate permanent în baza de date menționată și se poate vedea stadiul lucrărilor la acestea.

Polițiștii locali acționează permanent pe această linie, fiind preocupați de soluționarea cazurilor de autovehicule abandonate pentru a elibera cât mai multe locuri de parcare, dar și pentru că aceste mașini sunt în multe situații adevărate focare de infecție. Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email [email protected], dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea.

Articolul precedentDoi elevi s-au bătut lângă un liceu din Timișoara. Unul s-a ales cu nasul spart
Articolul următorȘi-a încărcat sacii cu gunoi pe bicicletă și s-a dus să-i arunce în oraș. A fost filmat