Judecătorii de la Tribunalul Timis au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului care a ucis un om în parcul din orașul Făget și a rănit alte cinci persoane. El este acuzat de omor și tentativă de omor.

Magistrații Tribunalului Timiș au dispus, joi, arestarea preventivă pe numele lui Ionel Boldea, tânărul care a omorât un bărbat și a rănit alte cinci persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și tentativă de omor, aflate în concurs real.

Bărbatul a fost capturat în noaptea de miercuri spre joi, iar joi dimineață a fost dus la Spitalul Municipal Timișoara pentru recoltarea de probe biologice. Apoi, el a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, unde a fost audiat și unde a primit arrest preventive pentru 24 de ore.

În urma audierilor, procurorii au stabilit cum s-au petrecut faptele bărbatului.

În dimineața zilei de 03.07.2019, în jurul orei 08.00, suspectul s-a întâlnit în parcul din localitatea Făget cu un cuplu de persoane în vârstă, C.T. și C.E, pe care nu le cunoștea, și, fără motiv, a început să le aplice acestora lovituri repetate cu pumnii și picioarele, precum și cu un corp contondent. Victima de sex masculin a decedat, iar soția sa a suferit leziuni grave, fiind transportată la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

După ce a comis fapta, bărbatul s-a deplasat cu o bicicletă în satul Temerești, fiind surprins pe camerele de supraveghere.

După comiterea faptelor, suspectul a părăsit localitatea, deplasându-se cu o bicicletă până în satul Teremești, jud. Timiș, unde s-a întâlnit cu persoana vătămată, N.A., pe care, de asemenea, nu o cunoștea, începând să o lovească și pe aceasta cu pumnii și cu un băț, până când persoana vătămată a căzut la pământ. Aceasta a suferit vătămări ce au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie”, mai arată sursa citată.

Boldea a agresat apoi, alte persoane.

Suspectul și-a continuat deplasarea pe bicicletă, întâlnindu-se cu alte două persoane pe care nu le cunoștea, D.A. și D.I, exercitând și față de acestea acte de agresiune. Persoana vătămată D.T. a suferit leziuni care necesită un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse din cadrul enchetei, ulterior, Boldea a intrat într-o locuință și s-a baricadat în baie. Polițiștii l-au înconjurat, însă el a reușit să fugă. A urcat în mașina găsită în curtea casei unde a încercat să se ascundă și a demarat, dărâmând poarta. Polițiștii au tras trei focuri de armă asupra mașinii, unul nimerind portiera.

Boldea a amabdonat mașina într-o tufă, într-un șanț de la marginea șoselei, între satele Temerești și Bichgi care aparțin de Făget.

Peste 200 de polițiști l-au căutat pe bărbat, ei fiind ajutați de o dronă și un elicopter care a survolat zona.

În noaptea de miercuri spre joi, bărbatul a fost capturat în trafic. El se afla la volanul unei mașini, între localitățile Povergina și Bichigi. În momentul capturării el nu a opus rezistență, a fost incoerent și le-a spus politistilor că o icoană i-a spus să comită faptele.

Bărbatul consumase trei droguri: cocaină, amfetamină și marijuana.

Porcurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentCasă de pariuri jefuită la Timiloara
Articolul următorParada portului popular în centrul Timișoarei la ediția a 30-a a Festivalului Inimilor