Persoanele cu dizabilități locomotorii din Timișoara vor putea ajunge în orice colț al orașului cu mașini puse la dispoziția lor gratuit de Societatea de Transport Public.

Serviciul a fost inaugurat de Sfânta Maria. Municipalitatea a cumpărat patru masini Dacia Dokker, care au fost și dotate corespunzător pentru transportul persoanelor cu dizabilități. Mașinile au fost amplasate în patru zone diferite din oraș: pe bulevardul Take Ionescu (vizavi de Muzeul Corneliu Miklosi), Calea Șagului (Profi), Spitalul Județean și bulevardul Cetății.

Cei care au nevoie de aceste mijloace de transport vor beneficia de serviciu zilnic, de luni până vineri, î ntre orele 8 și 20. Tot ce trebuie să facă este să sune la un număr de telefon 0800.410.415 și să îi transmită dispecerului adresa de domiciliu și cea de destinație, după care să aștepte mașina în fața locuinței. De asemenea, persoanele care vor să folosească mașinile pot face o solicitare scrisă la sediul STPT din zona Dâmbovița sau să trimită cererea pe mail la adresa [email protected].

De îmbarcarea și debarcarea călătorilor se ocupă șoferul mașinii, iar cei care vor folosi mijlocul de transport pot avea și un însoțitor.

AICI puteți vedea întregul regulament de utilizare al taxi-urilor STPT.

Serviciul oferit de Societatea de Transport Public Timișoara este gratuit.

Articolul precedentUltimele teste înaintea sezonului. Meciuri cu echipe de Cupe Europene pentru SCM Politehnica Timișoara
Articolul următorMama și fiu dispăruți fără urmă în Timiș