Timișoara Saracens înfruntă în prima etapă a returului Superligii de rugby pe Universitatea Cluj, formație în fața căreia bănățenii nu au pierdut în actualul format al campionatului.

Saracens încep partea a doua a sezonului regulat de pe locul al treilea al clasamentului, cu 22 de puncte, la 3 lungimi de Steaua și la 6 de liderul din Baia Mare. Timișorenii vin după o etapă de pauză, iar în acest meci nu îi vor putea folosi pe Pungea, Fercu, Melinte, Conache, Iftimiciuc, care au accidentări mai vechi, dar din lot nu vor face parte nici Vasile Rus, iertat de suspendarea de 8 etape, Vlad Neculau, Tevita Manumua sau Jack Umaga.

În condițiile în care am stat în weekend, am avut răgazul de a ne gândi la ce avem de făcut si de a ne împrospăta forțele. Meciul de la Cluj este important pentru noi, iar cei ce vor intra pe teren trebuie să arate ca merită să joace la această echipă. Suntem într-un moment în care fiecare punct contează și ne dorim victoria cu bonus ofensiv” a spus inaintea meciului, Sosene Anesi, antrenorul Timișoara Saracens.

De cealaltă parte, studenții clujeni sunt pe locul 5 în campionat, cu doua victorii in acest sezon, in fata echipelor care sunt sub ei în ierarhia Superligii, Dinamo și Tomitanii Constanța. În turul campionatului Saracens a trecut cu 54-18 de clujeni, partidă în care bănățenii au marcat opt eseuri. Dintre marcatorii din tur vor lipsi de pe teren Tevita Manumua si Jack Umaga, in timp ce Căpățână, Popârlan, Popa, Samoa și Vaovasa sunt toți anunțați titulari.

Mergem după toate cele cinci puncte, dar la fel de important este ca după acest meci să nu mai avem jucatori accidentati. Am analizat bine ce s-a întâmplat în tur, am vazut unde am greșit si vrem să nu repetăm ceea ce am făcut rău”, spune înainte de meci căpitanul Eugen Căpățână.

Duelul dintre Universitatea Cluj și Timișoara Saracens este programat miercuri, de la ora 16 pe stadionul Iulius Hațieganu. Celelalte două meciuri ale etapei sunt programate sâmbătă. La Buzău, pe stadionul Constructorul se vor întâlni de la ora 11 Gloria Buzău și Steaua, iar la Constanța este programat meciul dintre Tomitanii și Știința Baia Mare.

Articolul precedentLa o săptămână de la inaugurare, Centrul de Mari Arși din Timișoara funcționează la capacitate maximă
Articolul următorTerasa dezastru de lângă Timișoara. Descoperirea protecției consumatorilor