Timișoara Saracens dispută sâmbătă primul meci cu adevărat important al primăverii pe stadionul Dinamo din capitală. Timișorenii întâlnesc pentru prima dată într-o finală pe CSM București.

Timișoara Saracens merge în capitală după ce săptămâna trecută a învins greu Buzăul în campionat și a devenit liderul Superligii, dar cu un meci în plus. Pentru timișoreni au revenit rugbyștii care au fost la echipa națională, însă Sosene Anesi va avea și două absențe importante. Cătălin Fercu și Jack Umaga sunt accidentați și nu vor putea evolua în această finală, iar Saracens va foi condusă din teren de Eugen Căpățână, omul care are în palmares toate trofeele câștigate de timișoreni în ultimii 10 ani.

Această partidă se joacă o singură dată, este un meci cu trofeul pe masă și trebuie să dăm mai mult de 100% să ne impunem. Important e să ne gândim la jocul nostru, nu la al lor să ne impunem noi tactica. Care echipa va fi mai agresivă, în limitele sportivității, și care va avea o atitudine mai bună, are prima șansă la trofeu. Sperăm să fim noi… Încerc să nu mă mai gândesc la banderola. Sunt jucători atât de experimentați în lot, la care nu trebuie să le spun cum să joace. Avem tot ce ne trebuie pentru încă un trofeu. Iar valoarea noastră stă în puterea grupului, nu într-un singur individ„, a spus înainte de meci căpitanul Eugen Căpățână.

De cealaltă parte CSM București îi are în lot pe trei dintre foștii jucători ai Timișoarei. Stelian Burcea și Fonovai Tangimana vor fi titulari, în timp ce Valentin Calafeteanu va începe meciul de pe bancă. Bucureștenii sunt la prima finală de Cupă din istorie și au un ascendent moral în fața timișoreni,lor, după ce anul trecut i-au eliminat în semifinalele competiției.

Este poate pentru prima dată când plecăm cu șansa a doua într-un astfel de joc cu trofeul pe masă, dar ne gândim doar la victorie. Vrem să ne întoarcem acasă cu trofeul, iar pentru asta avem nevoie de un joc perfect, de care suntem capabili”, a spus managerul sportiv al Timișoarei, Attila Brosovszki.

În campionat, Timișoara s-a impus în meciul din turul campionatului, cu 19-16, cu punctele provenit din eseul lui Neculau, transformat de Samoa, dar si cu 3 lovituri de pedeapsă al aceluiași Samoa.

Duelul din finala Cupei României este programat sâmbătă, de la ora 13, pe stadionul Dinamo.

Articolul precedentAnchetă la Spitalul Județean din Timișoara
Articolul următorPasajul Michelangelo si o altă arteră din Timișoara se închid în acest final de săptămână