Timișoara Saracens merge în Maramureș în căutarea revanșei în fața Științei Baia Mare, la trei luni de la ultima întâlnire între cele două echipe. De această dată duelul dintre ultimele două campioane ale României se întâlnesc în etapa a doua a grupelor din Cupă.

Saracens vine după o victorie clară pe terenul Universității Cluj, 40-3, partidă în care au debutat cinci dintre rugbyștii veniți în această vară, iar doi dintre aceștia au și marcat. Pentru meciul împotriva zimbrilor timișorenii nu vor putea conta pe Fercu, Melinte, Conache si Shennan, rugbyști cu accidentări mai vechi.

Va fi cea de-a doua partidă consecutivă jucată în deplasare și din această cauză am avut la dispoziție mai puține zile de antrenamente, astfel încât s-a lucrat intensiv pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru această confruntare importantă. Ceea ce le-am cerut grămădarilor la antrenamentele din această săptămână este să joace la fel cum au jucat în semifinala de acasă din sezonul trecut, când, deși rezultatul m-a întristat, am fost mulțumit de efortul depus de înaintare în teren. Cerința pentru partida de sâmbătă este ca grămădarii să joace cu aceeași intensitate și agresivitate cu care au jucat în ultima confruntare contra Baia Mare”, a spus înaintea întâlnirii antrenorul secund al Timișoarei, Ulises Gamboa.

De cealaltă parte, Știința Baia Mare nu a evoluat în prima etapă, după ce Tomitanii Constanța nu s-au prezentat la meci, iar „zimbrii” au câștigat cu 5-0 la masa verde.

Va fi o partidă dificilă. Baia Mare vor fi odihniți, pentru că nu au jucat nici un meci până acum, dar cred că noi suntem puțin mai avantajați, deoarce am jucat deja prima etapă, iar băieții s-au prezentat foarte bine, atât în teren, cât și la antrenamente. Nu știm la ce să ne așteptăm de la Baia Mare în acest sezon, dar cu siguranță va fi un meci greu, așa cum sunt toate confruntările cu ei”, spune Viliami Moala, antrenorul linie de treisferturi de la Timișora Saracens.

Rugbyștii timișoreni nu au uitat că în ultima întâlnire dintre cele două formații au fost învinși de băimăreni, 35-30 în semifinala Superligii din sezonul trecut. Bănățenii au pierdut și ultimul meci jucat pe terenul maramureșenilor, 20-16, în luna aprilie, iar acum vor o revanșă.

Ne-am obișnuit ca între noi și Baia Mare să fie un derby, pentru că este echipa cu care ne întâlnim de fiecare dată în fazele finale, iar sezonul trecut au dovedit că au fost mai buni ca noi și trebuie să ne luăm revanșa. Cred că am făcut un meci destul de bun cu Universitatea Cluj, așa cum o arată și scorul. Am avut de pus la punct anumite lucruri, pe care cred că le-am soluționat și tot ceea ce ne rămâne de făcut acum este să ne prezentăm la Baia Mare și să obținem punctele necesare pentru a fi primii în clasament„, spune căpitanul Eugen Căpățână, rugbyst care nu a evoluat în prima etapă, în meciul de la Cluj.

Timișoara Saracens și Știința Baia Mare se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 11.

Articolul precedentAccident treribil pe o șosea din Timiș. A fost nevoie de descarcerare
Articolul următorTabără a boschetarilor desființată de polițiști, la Timișoara