Timișoara Saracens și CSM Olimpia București se întâlnesc a doua oară în sezonul 2018-2019 din rugby-ul românesc, însă de această dată se înfruntă pentru trofeul Cupei României.

Cele două echipe dețin în acest moment trofeele din rugby-ul mioritic. Timișoara Saracens este campioana en-titre, în timp ce formația bucureșteană este deținătoarea Cupei.

Campioana din Timișoara a ajuns în ultimul act al competiției knock-out după ce a trecut în sferturile de finală cu 49-3 de Universitatea Cluj, iar în semifinale a învins Steaua, cu 17-13. Bănățenii au întreg lotul la dispoziție pentru acest meci, după ce au revenit la echipă și rugbyștii plecați la lotul național.

Timișorenii au un avantaj moral în fața echipei din capitală, din moment ce au câștigat la 3 puncte diferență meciul din turul Superligii, 19-16, pe teren propriu.

E cea mai mare finală pentru mine personal. Simt că băieții sunt pregătiți, atât cei care au luptat pentru a ajunge în finală cât și cei care au revenit de la lotul național și doresc să pună umărul la câștigarea unui nou trofeu. Dorința de victorie ne motivează pe toți pentru partida cu CSM București”, a spus tehnicianul neozeelandez, Sosene Anesi.

De cealaltă parte, CSM Olimpia București merge la Cluj din postura de deținătoare a trofeului. Formația din capitală a ajuns în ultimul act după ce a trecut cu 47-11 de Dinamo, iar în semifinale a învins cu 25-13 pe Știința Baia Mare.

Finala Cupei României la rugby este programată vineri, de la ora 12, pe stadionul Iuliu Hațieganu, din Cluj Napoca.

Articolul precedentOficiile poştale închise
Articolul următorFosta redacție a ziarului Timișoara, în flăcări