În cadrul acestuia timișorenii și turiștii sunt invitați să admire instalații de artă inspirate din starea curentă de conservare și să asculte poveștile patrimoniului construit din zonă, să achiziţioneze cărți poștale de trimis oriunde în lume, să ia parte la tururi ghidate de cartier sau la ateliere creative, se distreze implicându-se în multe alte activităţi gândite pentru ei.

Manifestarea face parte din proiectul „Heritage of Timișoara”, o iniţiativă a Asociației „Prin Banat”, a cărei misiune se referă la promovarea patrimoniului cultural timișorean, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării patrimoniului cultural imobil din oraş și încurajarea turismului cultural în carierele istorice ale acestuia. Programul a fost lansat în 2017, prima ediție fiind dedicată cartierului Fabric, iar cea de-a doua, zonei Iosefin.

Articolul precedentDezastru gasit de inspectorii de la Protecția Consumatorului după un control la mai multe restaurante într-un oraș din Timiș. Video
Articolul următorPoliția în alertă la Timișoara, după ce o tânără a dispărut fără urmă