Zilele Culesului de Struguri sau  „Grozdjebal” reprezintă o tradiție a orașului Vârșeț. Evenimentul a ajuns la cea de-a 61-a ediție. În acest an el se desfășoară între 13 și 16 septembrie. 

În programul Zilelor Culesului de Struguri se regăsesc concerte, un bal mascat, programe pentru copiii. Un punct aparte îl constituie parada fastuoasă de la deschidere, condusă de Vinko. Acestui personaj îi predă cheia orașului primarul Vârșețului. Cheia îi va fi înapoiată doar după încheierea sărbătorii. Și pentru că toată lumea se gândește doar la struguri, în program va fi cuprins și momentul aruncării acestora din avion. Strugurii vor plana cu ajutorul unor parașute, iar norocoșii care vor reuși să-i prindă vor avea parte de diverse premii.

Vizitatorii vor avea ocazia, evident, să cumpere struguri, must sau vin și să deguste preparate culinare tradiționale. 

Vârșețul este un pitoresc oraș din Banatul Sârbesc, aflat la doar o oră de mers cu mașina față de Timișoara. Alături de festivaluri, o atracție turistică împortantă a o orașului o constituie Castelul și Turnul din Vârșeț. Aflate pe o colină înaltă, construcțiile 1539 domină orașul. Turiștii care fac o plimbare până la cetate au ocazia să admire o panoramă spectaculoasă a localității. Tradiția viticolă a regiunii este îndelungată și datează din vremea romanilor. În secolul al XIX-le în zonă existau 10.000 de hectare culitvate cu viță de vie.

Articolul precedentRestricții de circulație pe mai multe sosele din județul Timiș
Articolul următorGrup de opt migranți depistat de polițiștii din Timișoara