Dacă pentru muți timișoreni obligativitatea de a sta în casă pare a fi un adevărat coșmar, alții trebuie să meagă la lucru zi de zi, pentru că altfel orașul s-ar confrunta cu probleme majore.

 

Printre aceștia se numără și angajații companiei de apă și canal. Reprezentanții acesteia și-au amintit de cazul unui angajat de la sectorul mentenanță rețele, care spunea, cu ani în urmă: „Trebuie să fii pregătit să ieși la intervenții la orice oră, pe orice vreme”. Atunci, ca și până acum o lună de altfel, am fi asociat „orice vreme” cu Paștele sau Crăciunul, cu minus 15 grade Celsius sau plus 40… dar nu cu stare de urgență, activități economice sistate și risc de contaminare biologică la supermarket.

Angajații Aquatim de la mentenanță rețele s-au adaptat rapid la noile condiții de lucru. S-au reorganizat în echipe care, pentru siguranța lor, nu se întâlnesc niciodată unele cu altele, iar măștile, ochelarii, mănușile de protecție și dezinfectantul fac parte din echipamentul standard de protecție. Se lucrează 12 ore pe zi, la „foc continuu”, inclusiv în weekend: conductele de apă sparte sunt înlocuite, canalele sunt desfundate, stațiile de pompare ale apei uzate curățate, pentru confortul și siguranța celor care #StauAcasă, a acelora care lucrează, a celor din spitale, etc.

Articolul precedentUn laborator mobil descoperă cazurile de coronavirus înainte de internare, la Spitalul Județean din Timișoara
Articolul următorVreme caldă, dar schimbătoare, în Banat