Trei comedii de excepție din 2018 și o animație distinsă cu premiul Cesar vor fi proiectate la Timișoara timp de trei seri la Zilele Filmului de Umor.

Festivalul va avea loc în perioada 28-30 iunie, iar proiecțiile sunt programate în Grădina de Vară a cinematografului Capitol și la Institutul Cultural Francez. Peliculele vor fi subtitrate în limba română și intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Trei dintre filme au fost produse în 2018, în timp ce singura animație din cadrul festivalului este realizată în acest an și a și primit premiul Cesar.

Iată programul complet al proiecțiilor

Vineri, 28 iunie, ora 22, Grădina Capitol

Raoul Taburin – este o peliculă în regia lui Pierre Godeau, care îi are în rolurile principale pe Benoît Poelvoorde, Léo Dussollier și Edouard Baer. Dacă e cineva care ştie ceva despre biciclete acela trebuie să fie Raoul Taburin, vânzătorul oficial de biciclete din Saint Céron, un superb sătuc din sudul Franţei. Dar Raoul ascunde un secret teribil: nu a reuşit niciodată să-şi ţină echilibrul pe o bicicletă! Când fotograful Hervé Figougne se mută în Saint Céron, cei doi bărbaţi devin repede amici şi, când Hervé se oferă să-l fotografieze pe Raoul mergând cu bicicleta pe buza unei prăpăstii, pare că a sosit momentul adevărului. Raoul face tot ce-i stă în putinţă ca să evite şedinţa foto.

Sâmbătă, 28 iunie, ora 19, Institutul Francez

Vulpoiul cel mare și rău – film de animație în regia lui Benjamin Renner, iar vocile personajelor sunt asigurate de Guillaume Darnault, Damien Witecka, Kamel Abdessadok sau Antoine Schoumsky.

Sâmbătă, 29 iunie, ora 22, Grădina Capitol

Gura lumii – este o peliculă în regia lui Agnes Jaoui, în care aceasta joacă și unul dintre rolurile principale. Alături de ea mai apar Jean-Pierre Bacri și Léa Drucker. astro, cândva un star al micului ecran, este acum un animator TV în declin. Astăzi e invitat la petrecerea dată de vechea sa prietenă și producătoare, Nathalie, care s-a mutat într-o casă frumoasă lângă Paris. Hélène, sora lui Nathalie și fosta soție a lui Castro, va fi şi ea printre oaspeţi. Când erau tineri, împărtășeau aceleași idealuri, dar succesul a făcut din Castro un pragmatic (sau mai degrabă un cinic), în timp ce Hélène a rămas fidelă credințelor ei. Filmul nu a fost disttribuit în cinematografele din România.

Duminică, 30 iunie, ora 22, Grădina Capitol

În libertate – este un film regizat de Pierre Salvadori, care îi are în rolurile principale pe Adèle Haenel, Audrey Tautou sau Damien Bonnard. Într-un oraș de pe Riviera Franceză locuiește Yvonne, tânăra văduvă a lui Santi, comisar de poliție și erou local. Când realizează că soțul ei nu este deloc un exemplu pentru fiul lor și că un bărbat inocent, Antoine, a făcut 8 ani de închisoare pentru faptele lui Santi, Yvonne vrea să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe fermecătorul Antoine să se întoarcă la viața și la soția sa. Totul, mai puțin să spună adevărul.

În cazul în care vremea nu va fi una bună, proiecțiile vor avea loc în sala Cinema Capitol sau în mediateca Institutului Francez.

Articolul precedentElevii din Timiș, proba de matematică
Articolul următorStart la curățenie în două cartiere mari din zone diferite, la Timișoara