Primăria Timișoara vrea să renoveze șapte cinematografe vechi ale orașului și să le redea cetățenilor sub diferite forme, iar printre aceste săli se află și Unirea.

Cinematograful este situat în zona de sud a Timișoarei, iar municipalitatea are deja două variante de reamenajare a acestuia, dar și a zonei din jurul său. În prima situație, pe lângă reabilitarea cinematografului, în fața acestuia va fi amenajat un platou ce urmează să fie înconjurat de spații verzi.

Și în a doua variantă urmează să fie create spații verzi în apropierea cinematografului, însă amenajarea este una diferită.

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a făcut publice fotografiile, cerând și opinia timișorenilor în legătură cu aceste amenajări.

Cinema Unirea intră și el în reabilitare, iar parte a acestui proces avem două propuneri pentru spațiul public din jurul lui, astăzi, un spațiu de calitate îndoielnică. Sunt foarte curios de părerea voastră și aș aprecia să mi-o spuneți în comentarii„, scrie viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Primăria Timișoara a recuperat de la RADEF șapte cinematografe din oraș pe care vrea să le reabiliteze și să le introducă în circuitul cultural pentru anul 2021.

Articolul precedentExpoziție de excepție în Bastionul Theresia din Timișoara. Păsări împăiate in urmă cu aproape 100 de ani și fluturi de noapte aduse în fața timișorenilor
Articolul următorCimitire luminate în Banat, după o tradiție veche și respectată