Un turist de 28 de ani, din Timişoara, care a plecat, joi, pe un traseu ce porneşte de la barajul Gura Apelor, din Retezat, spre vârful Gugu, din Masivul Godeanu, a fost găsit, vineri dimineaţa, de echipele Salvamont Hunedoara, care au plecat în căutarea sa după ce prietena tânărului nu a mai putut lua legătura cu el.

Turistul se afla la refugiul montan Branu, situat pe traseul spre vârful Gugu, deoarece l-a prins noaptea pe traseu.

„O primă echipă a plecat în căutarea tânărului în cursul serii de joi, după ce prietena lui a alertat Dispeceratul Salvamont. Ea a relatat că acesta a plecat singur pe un traseu de la barajul Gura Apelor către vârful Gugu. Este un traseu cam lung pentru perioada de iarnă, mai ales că în ultima perioadă au fost semnalate ceaţă şi ninsori”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, o echipă a Salvamont Hunedoara a reuşit să găsească maşina tânărului, joi seara, la intrarea pe traseu în zona Gura Apelor.

Cea de-a doua echipă s-a deplasat, vineri dimineaţa devreme, pe o altă variantă a traseului, apreciind că este posibil ca turistul să se fi rătăcit şi să se fi oprit la un refugiu de pe drum, spre păşunea alpină din zona vârfului Gugu.

„A fost găsit pe traseu la refugiul Branu, deoarece l-a prins noaptea pe drum. Din păcate, avea telefonul închis şi de aceea nu s-a putut lua legătura cu el mai devreme”, a arătat Bodean.

Şeful Salvamont Hunedoara a atras atenţia turiştilor să nu plece singuri pe traseele montane, mai ales în această perioadă a anului.

Vârful Gugu (2.291 m) este cel mai înalt din Masivul Godeanu.

Articolul precedentOpt focare de COVID-19 au fost închise în Timiș; au apărut alte două în Timișoara
Articolul următorDoliu în Banat! Una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară s-a stins din viață