Polițiștii de frontieră din Timiș au prins cinci persoane în ultimele 24 de ore care încercau să treacă fraudulos frontiera.

Primii care au intrat în acțiune au fost frontieriștii din zona Sânnicolau Mare. Aceștia au surprins joi seară trei bărbați care care trecuseră frontiera din Serbia către România, și mergeau în direcția Beba Veche. Polițiștii i-au reținut și i-au dus la sediul Poliției de frontiera, unde au aflat că doi dintre ei sunt din Kosovo, iar al treilea provine din Albania și au vârste cuprinse între 20 și 46 de ani. Cei trei au trecut frontiera în România și își doreau să ajungă în vestul Europei, cu toate că aveau interdicție să intre în spațiul Schengen. Polițiștii români i-au anunțat pe cei sârbi pentru cercetarea în comun a evenimentului și punerea în aplicare a acordului de readmisie, cei trei bărbați fiind cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

De lucru au vut si polițiștii de frontieră de la Jimbolia, care în apropierea graniței cu Serbia au prins doi tineri care nu își justificau prezența în zonă. Unul dintre ei era un irakian în vârstă de 20 de ani, iar cel de-al doilea, un palestinian cu cinci ani mai mare. La o cercetare mai amănunțită oamenii legii au aflat că cei doi erau solicitanți de azi în țara noastră, și că au vrut să treacă granița în Serbia pentru a ajunge mai apoi într-o țară din vestul Europei.
Cei doi au fost preluați de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara și vor fi cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Vă reamintim, în urmă cu trei zile, polițiștii de frontieră timișeni au interceptat un alt grup de 8 migranți, toți cubanezi, care doreau să ajungă în vestul Europei.

Articolul precedentGhinion pentru un bărbat din Timiș. Va începe noul an după gratii
Articolul următorA murit Gelu Stan, un promotor important al muzicii populare bănățene