În Timișoara, un oraș cu o istorie bogată și vibrantă, imaginile surprinse de camerele de supraveghere dezvăluie o realitate tulburătoare: cetățeni de etnie romă terorizează alte familii, iar primarul a făcut apel la autorități să intervină. Publicate pe contul de Facebook al primarului, aceste înregistrări au adus în atenție un aspect al vieții urbane care îngrijorează comunitatea.

Clanurile rome care terorizează familiile de români

Clanurile de romi din Timișoara sunt acuzate că își hărțuiesc vecinii, încercând să-i determine să-și vândă locuințele și să se mute. Această practică nu este nouă, existând numeroase cazuri în care aceste familii cumpără apartamente în clădiri vechi din centrul orașului și apoi folosesc violența și amenințările pentru a-i forța pe ceilalți proprietari să-și vândă locuințele. 

Această tactică a dus la achiziționarea mai multor imobile din centrul istoric al orașului, ceea ce a generat îngrijorări în rândul locuitorilor și autorităților.

Primarul Dominic Fritz a dezvăluit că situația a escaladat la un nivel îngrijorător, cu vecini care au defilat cu topoare și chiar cu un pistol prin curțile oamenilor, iar copiii au fost instigați să agreseze o tânără însărcinată. El a făcut un apel urgent către Poliție și DIICOT să intervină pentru a restabili ordinea și siguranța în comunitate.

 

„În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare şi cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopţi întregi. Copiii au fost instigaţi să dea cu mingi în fiica însărcinată”, a spus primarul, Dominic Fritz.

Ordin de restricție împotriva vecinilor agresivi

În încercarea de a combate această problemă, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a propus un amendament la Codul Penal, care să permită instituirea unui ordin de restricție împotriva vecinilor agresivi și să incrimineze actele de terorism urban.

„La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloşi din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat.Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului”, a transmis IPJ Timiş.

Într-un eveniment recent, unul dintre presupușii scandalagii a fost reținut de către poliție pentru distrugerea mașinii vecinului său. Polițiștii au confirmat că bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reținut sub acuzația de „distrugere”, în urma unui conflict spontan cu vecinul său, și va fi supus procedurilor legale în conformitate cu legea.

„În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş”, au anunțat autoritățile.

Articolul precedentClubul de Presă, elogiat internațional!
Articolul următorSondaj INSCOP: Intențiile de vot la locale și europarlamentare, cu două săptămâni înainte de alegeri. Repoziționare pe scena politică