Păsări naturale dintr-o colecție ce nu a mai fost expusă de câteva decenii, costume populare din mai multe regiuni din vestul României dar și obiecte de meșteșug folosite de oamenii locului în trecut – toate sunt expuse la Timișoara, la Muzeul Național al Banatului.

Păsările sunt din colecția Muzeului Național al Banatului și sunt exemplare rare ce nu mai pot fi găsite la noi. Păsările nu au mai foste expuse în ultimul deceniu. Costumele sunt specificul fiecărei arii protejate prezentate în expoziție„, a declarat Claudiu Ilaș, directorul Muzeului National al Banatului Timișoara.

Între ariile surprinzătoare prezentate în expoziție se numără Parcul Natural Apuseni, Parcul Natural Lunca Mureșului, Parcul Natural Porțile de Fier precum și Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, dar și multe alte locuri fabuloase din această parte de țară.

În partea de vest avem atâtea locuri splendide și din fericire, multe dintre ele sunt arii protejate, parcuri naturale și parcuri naționale și ne-am gândit, în parteneriat cu Romsilva, cu administrațiile parcurilor din zona de vest să accesibilzăm prima informație publicului timișorean despre ce avem, unde se pot duce oamenii în weekend și ce pot să vadă acolo„, a spus Sretko Milanovici, curatorul expoziției și șeful Secției Științele Naturii.

Expoziția „Vestul Sălbatic – arii naturale protejate din vestul României” este deschisă de marți până duminică, până pe 30 noiembrie. Poate fi vizitată între orele 10:00 – 18:00, în mansarda Bastionului Theresia din Timișoara.

Articolul precedentCimitirele din tot Banatul pline de lumină pentru sufletele celor plecați dintre noi
Articolul următorCirculație închisă în weekend prin pasajul Michelangelo de la Timișoara