Un tânăr de 32 de ani, din Arad, a murit la Spitalul Județean din Timișoara, după complicații severe ivite în urma gripei.

Tânărul a ajuns la Timișoara după ce medicii din Arad au luat decizia transferului, pentru că dotările de acolo nu-i puteau asigura ventilația artificială.

„Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. În colectivitatea în care lucra au fost mai multe cazuri de probleme respiratorii, dar el a avut cele mai grave simptome. A fost internat mai multe zile la Arad, starea lui s-a deteriorat progresiv, a fost la Pneumologie, la Terapie Intensivă în Arad. În momentul în care colegii din Arad nu l-au mai putut ventila artificial corespunzător, l-au transferat către noi, pe 29 decembrie”, consideră Ovidiu Bedreag de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit medicilor, în 1 ianuarie pacientului i-a fost montat un plămân artificial şi a fost hemodializat continuu pentru susţinerea funcţiei renale. Cu toate eforturile depuse timp de 7 zile de către medicii timişoreni, acesta a decedat.

 

 

Articolul precedentMicrobuz înfipt într-un utilaj de deszăpezire, pe o șosea din Timiș
Articolul următorZăpadă pe drumurile din vestul țării. Angajații de la drumuri intervin de urgență. VIDEO!