Vlad Voiculescu a ajuns la spitalul „Marius Nasta”, chiar la TIR-ul de unde s-ar fi văzut o degajare de fum. Ministrul susține că fumul degajat într-o cantitate foarte mică ar fi ceva normal pentru funcționarea generatorului care alimentează unitatea de ATI.

Vlad Voiculescu a explicat la Realitatea PLUS faptul că nu a fost vorba de un incendiu în secția mobilă de ATI, ci doar de o mică degajare de fum văzută de personalul de gardă din acea unitate.

„Cineva s-a speriat, nimic mai mult. Am în față caravana, e un TIR cu echipamente medicale unde 7 pacienți neintubati. De la generator a ieșit puțîn fum, la un moment dat. Nu putem consideră că generatorul a avut ceva in neregulă. Procesul asta se poate declanșa automat și poate să scoată fum, asta e explicația pe care am primit-o. Nu a fost foc. Cei care au fost de garda au anunțat pompierii. 

Vorbim despre un echipament relativ nou. 

După ce s-a întâmplat la Matei Bals, atunci când e măcar o frântură de posibilitate că un asemenea lucru să se întâmple, trebuie să se intervină prompt. Din fericire, de dată asta nu a fost cazu”, a explicat ministrul Vlad Voiculescu.

Articolul precedentIncident grav la Spitalul „Marius Nasta”, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă – intervenție de urgență, după o degajare de fum
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 162. Ion Iliescu, șoc la 90 de ani – lovit unde-l doare mai tare!