Directorii DSP-urilor din Arad, Hunedoara și Timiș s-au întâlnit în vederea constituirii Alianței Vestului pentru Sănătate Publică. Proiectul, ale cărui baze au fost puse de Timiş Horea Sorin – DSP Arad, Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara Cioca Flavius – DSPJ Timiș  are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar.

 

Alianța Vestului pentru Sănătate Publică vizează digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune. Totodată, vor fi constituite echipe comune de control interjudețene și vor fi elaborate politici de sănătate publică la nivel regional.

”Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică. Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale”, se arată într-un comunicat al celor trei Direcții de Sănătate Publică.

La finalul întâlnirii a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare. Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică.

Mai mult, sediul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu domnul prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul instituției. În cadrul discuțiilor , au fost trecute în revistă necesitățile sistemului medical din cele trei județe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică.

 

În prezent, pe lângă locațiile de învățământ ale Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara existente în Timișoara și Lugoj, funcționează în Deva, o unitate de învățământ – extensie a aceleiași universități, care pregătește asistenți de medicină generală cu licență.

Articolul precedentALERTĂ: Link malițios distribuit prin Facebook Messenger
Articolul următorPeste 230 de proiecte culturale au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă în Timiș