Sosită în județul Timiș într-o scurtă vizită, premierul Viorica Dăncilă a făcut câteva declarații legate de summitul UE de la Sibiu, vizita neoficială a premierului Victor Orban și ostilitatea de care se lovește în vizitele în teritoriu.

Și în timpul vizitei de la Giarmata, din județul Timiș, premierul Dăncilă a avut parte de prezența unor protestatari, chiar dacă autoritățile locale și forțele de ordine au reușit să o țină departe de contestatari.

Referitor la faptul că în fiecare vizită în teritoriu are parte de prezența celor care protestează față de guvernare, premierul a declarat: Eu cred că într-o democraţie fiecare partid trebuie să-şi spună punctul de vedere, dar într-o lume civilizată, într-o lume în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod politicos, într-un mod în care să arate că poţi să vii cu argumente şi nu cu jigniri şi cu violenţă. Oamenii pot protesta, este dreptul lor, dar nu pot înţelege şi cred că mulţi dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă „.

Cât despre vizita pe care premierul maghiar o face la invitația UDMR în România, Viorica Dăncilă o consideră ca fiind una privată, așa încât Guvernul nu are nicio implicare. Referitor la summitul UE de la Sibiu, premierul susține ca a fost unul informal, în care nu s-au luat decizii, dar și-ar fi dorit  să fie promovată în cadrul acestuia o imagine pozitivă a României.

Articolul precedentViorica Dăncilă, așteptată de protestatari. VIDEO
Articolul următorVine prim ministrul, nu mai vine…