În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat în județul Timiș pe cele mai circulate drumuri. Ei au aplicat peste 300  de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 29 de permise de conducere.

În perioada 19 – 21 octombrie  a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.” Se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Poliţiştii au constatat o infracțiune și au aplicat 353 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 29 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Articolul precedentMii de oameni din cinci localități din Timiș au rămas fără gaz în prag de iarnă
Articolul următorTânăr prins cu droguri asupra sa de jandarmii din Timiș