O familie din Hunedoara a sesizat o situație iesșită din comun. O rudă de-a lor a murit de coronavirus în spitalul din Lugoj, județul Timiș. Când au ajuns să ridice trupul neînsuflețit, au constatat că acesta fusese dus, cu tot cu dispozitivele medicale folosite în ultimele clipe de viață, într-o remorcă frigorifică de lângă spital. 

Oamenii susțin că i-a deranjat felul în care corpul rudei lor a fost pus în remorcă, faptul că aceasta este garată pe un teren plin de gunoaie, dar, mai ales faptul că angajatul firmei respective le-ar fi vorbit nepoliticos și le-ar fi cerut 1.200 de lei pentru că trupul celui decedat a fost ținut acolo timp de 14 ore.

Reprezentanții firmei de pompe funebre nu au putut fi contactați, dar cei ai Direcției de Sănătate Publică Timiș au precizat că, din punctul lor de vedere: „În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numarul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maxim, uneori depașită. Pe acest considerent, ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care sa asigure temperatura și condițiile corespunzatoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinatate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificarile si completarile ulteriore. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș verifica modul in care sunt respectate cerintele sanitare in acest domeniu”

Articolul precedentFără concert de Revelion și fără târg de Crăciun. În schimb iluminatul festiv va ajunge și în cartiere
Articolul următorGrădina zoologică din Timișoara, închisă din cauza condițiilor necorespunzătoare. Încă un animal de acolo a murit