Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat doi cetăţeni albanezi care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos.

Cei doi albanezi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Polițiștii de frontieră i-au predat autorităţilor de frontieră sârbe.

 “În data de 08.10.2018, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Comloșu Mare, județul Timiș, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Citește și: Securitatea Balcanilor luată în discuție la Timișoara

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi albanezi au fost predați autorităţilor de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie.

Articolul precedentSecuritatea Balcanilor luată în discuție la Timișoara
Articolul următorHoț prins după o operațiune demnă de filmele de investigație în aeroportul din Timisoara