Bătrânii cu probleme de sănătate primesc un ajutor în plus în lupta cu boala.

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara vine în sprijinul bătrânilor care au nevoie de monitorizare permanentă, însă nu au pe nimeni aproape.

Astfel, cu ajutorul unei brățări pe care o poartă la mână, ori cu un telefon mobil ce apelează direct dispeceratul direcției, bătrânii pot da alarma, atunci când li se face rău. Imediat, cu ambulanța socială pe care direcția o are, un echipaj complet pornește spre locul în care se afla bolnavul.

Este un serviciu foarte important pentru comunitatea locală, el a mai funcționat în urma cu mulți ani. Își redeschide acum porțile, mult mai puternic, mult mai riguros, pentru 60 de beneficiari pe care îi vom avea până în luna decembrie. Anul viitor, alte 120 de persoane se vor bucura de aceste servicii. Serviciul nostru este unul socio-medical, ceea ce înseamnă că avem ambulanța socială, un element de noutate, care este înzestrată cu un kit medical, cu medic, asistent medical, psiholog și asistent social, care, împreuna cu partenerii noștri de nadejde, medicii de la UPU de la spitalele Județean și Municipal, se deplasează de urgență, ca să putem salva vieti omenești. Noi abordam latura socială, iar latura medicală este preluată de dumnealor. Avem 2 ambulanțe sociale și atunci, chiar dacă avem concomitent un caz, cea de a doua intervine. Împreuna cu spitalele, dacă este nevoie ne sprijină cu ambulanțe”, a spus Rodica Surducan, directorul Direcției de Asistență Socială Timișoara.

În numai trei zile de caând a fost pus în funțiune noul serviciu al Direcției de Asistență Socială are deja 4 beneficiari, iat până la finalul lui 2018 numărul va crește până la 60. Oamenii vor fi selectați în baza unui dosar de evaluare, și odată ce vor fi introduși în sistem, când vor apăsa butonul de panică inspectorii direcției vor avea la dispoziție tot istoricul medical al fiecărei persoane care a primit un kit de urgență.

Articolul precedentFrigul a pus stăpânire pe vestul țării, când cresc temperaturile
Articolul următorPrins la frontieră cu un permis de conducere fals