Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările pe linia depistării persoanelor fizice și juridice care nu respectă legislația referitoare la gestionarea deșeurilor și păstrarea curățeniei.

Astfel, în urma controalelor efectuate în cursul zilei de ieri, s-a constatat pe Aleea Poieniței – Str. Transilvania o depozitare masivă de deșeuri, la fața locului fiind găsite indicii care au condus la identificarea a trei persoane care au depozitat acolo resturile, lângă pubelele amplasate în zonă. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă, cu câte 1000 de lei conform HCL 454/2017 și HCL 371/2007.

De asemenea, două asociații de proprietari au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 3500 lei pentru  gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și neîntreținerea spațiului verde limitrof imobilului. Amplasamentul a fost igienizat de către operatorul de salubrizare, urmând să se transmită Primăriei  datele persoanelor responsabile, în vederea recuperării cheltuielilor.

Verificările au continuat  pe Str. Gheorghe Baritiu si Splaiul N. Titulescu, unde au fost constatate 11 depozitări de deseuri, fiind identificate 8 din persoanele care au depozitat aceste gunoaie lângă pubelele asociațiilor, acestea au fost sanctionate contraventional cu amenda în valoare de 1000 lei fiecare. Totodată, au fost identificate trei autoturisme parcate pe spatiul verde amenajat urmând ca proprietarii acestora să fie identificati și sancționați.  

Au fost verificate 14 asociatii de proprietari verificate  cu privire la întreținerea curateniei si precolectarea selectiva a deșeurilor și existența contractelor de salubrizare. Verificările continua și în alte zone ale orașului.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentUn copil de 10 ani a fost rănit de un șofer care nu avea permis și care a fugit de la locul accidentului
Articolul următorCondamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins la Timișoara