Muzica face oamenii fericiți peste tot pe planetă, însă la Timișoara le va face fericite și pe tinerele mai mămici care vin la maternitatea Odobescu din Timișoara.

Unitatea medicală a a primit o donație din partea muzicianului Ionel Radonici, un oboist care a părăsit Timișoara încă din 1973, însă nu a uitat niciun moment locurile natale. Muzicianul a rămas impresionat de ceea ce a văzut la televizor încă din anii 90 și s-a hotărât să îi ajute cum poate pe copiii din România.

Obositul a discutat cu colegii săi de la orchestra simfonică a radioului din Koln și au început să strângă bani, pe care de-a lungul timpului i-au donat pentru diferite cauze.

Astfel muzicianul a decis ca de această dată, cu sumele strânse alături de colegi, să ajute Maternitatea Odobescu din Timișoara, la care a ajuns un aparat în valoare de nu mai puțin de 50.000 de euro.

Eu nu sunt milionar, dar am zis că, poate împreună cu colegii mei de la orchestra simfonica de la Koln, unde am cantat aproape 30 de ani, să fac concerte, iar banii să îi dăm pentru aceste proiecte. Noi facem concertele, fiecare dintre concerte este înregistrat, iar CD-urile le donăm pentru a suplimenta donațiile”, a spus Ionel Radonici, cel care a făcut posibilă donația.

Aparatul adus la Maternitatea Odobescu este un ecograf foarte performant, cu ajutorul căruia se vor putea face investigații mult mai amănunțite și mai precise decât cele care sunt deja în spital.

Este important fiecare aparat nou, pentru că, din păcate, se învechesc. Sondele sunt foarte scumpe, ajung la 10-20 de mii de euro o sondă 4D. Noi avem un ecograf, câștigat pe proiect, dar trebuie să rămână în Ambulator și pe secții nu putem să-l folosim, pentru că așa sunt făcute proiecte”, a explicat medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timișoara, de care ține Maternitatea Odobescu.

Articolul precedentAmenajări hidrografice în Banat după inundațiile din vară
Articolul următorVeste buna pentu timisenii din sudul judetului