Alimentarea cu gaze naturale a fost intrerupta în cateva localitati din sudul judetului Timis. Cei racordati la sistemul de distributie a gazului au ramas fara caldura si apa calda.

 Dupa ce a primit multiple sesizari de la localnici, prefectul de Timis a solicitat intervenția Ministerului Energiei. Răspunsul a fost unul pozitiv, asa incat localitățile respective vor fi alimentate în continuare cu gaze naturale.

 Moravița, Voiteg și Stamora Germană au fost localitatile ramase fara gaz . Vizate erau  Deta, Denta și Banloc. Dupa implicarea prefectului de Timis, care a solicitat o interventie în cauza tendinței descrescătoare a nivelului de gaze naturale a OMV Petrom din zona Partos problema pare sa se rezolve.

 În zona respectiva  mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuitorului de gaze în localitățile Moravița, Voteg, Banloc și Denta a depășit cota de debit aprobată.  La Ministerul Energiei a avut loc o întâlnire la care au participa atât prefectul de Timis, cât și secretarul de stat Robert Tudorache, reprezentanții Transgaz, OMV și cei ai distribuitorilor.

 În urma întâlnirii se vor lua masuri pentru  „asigurarea necesarului de gaze în zonă OMW Petrom care va prelua gaze din SNT Transgaz

 

Articolul precedentAparatură medicală performantă adusă de muzicieni cu suflet mare pentru o maternitate din Timișoara
Articolul următorConcert la Universitatea Politehnica Timișoara