În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș au fost solicitați și au intervenit la 97 de situații de urgență.

Cinci dintre acestea au fost la incendii care au cuprins locuințe din Timișoara și din județ, iar printre cauzele izbucnirii acestora se numără un scurtcircuit, coșuri de fum care nu au funcționat corespunzător sau focul făcut în spații închise. Salvatorii au fost chemați și la șapte accidente rutiere, precum și în cazul unui autoturism care a fost lovt de trenul InterRegio Timișoara-Iași. În total, echipajele SMURD au acordat prim ajutor medical în 65 de cazuri, iar echipajele ISU Banat au efectuat 14 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă se înregistrează tot mai multe incendii care sunt provocate de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, reprezentanții ISU Timiș le recomandă cetățenilor să nu utilizeze în gospodării aparate electrice, cabluri, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni sau improvizate.

Oamenii trebuie să fie atenți la suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori și să supravegheze atent aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea. Este strict interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat. În plus, este recomandată verificarea periodică a instalației electrice din locuințe de către personal autorizat.

Articolul precedentDrumul blestemat: încă un autobuz plin cu elevi a ajuns în șanț
Articolul următorUn taximetrist a fost salvat din mașina în care a rămas încarcerat