Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică din județul Timiș, în săptămâna 7 – 13 ianuarie au fost înregistrate 144 de internări ale pacienților diagnosticați cu viroze sau pneumonii.

Valorile se incadreaza in limite asteptate /obisnuite  pentru aceasta perioada a anului.” , susțin reprezentanții acestei instituții.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte regulile generale de prevenire a îmbolnăvirilor din sezonul rece. Astfel, la primele simptome, oamenii trebuie să se prezinte la medicul de familie, sau, dacă starea generala a se altereaza, la un medic specialist. Apoi,  este importanta respectarea medicatiei prescrise de catre medic si evitarea automedicatiei.

“Este binevenita miscarea fizica (mers pe jos, alergare etc) este indicata aerisirea constanta a locuintei si a spatiului de lucru; alegeti o alimentatie bogata in legume, fructe si proteine; este foarte importanta hidratarea organismului: evitati excesul de cofeina si alcool: folositi batise de unica folosinta ca protectie pentru tuse si stranut; evitati spatiile aglomerate; supravegheati indeaproape copiii si evitati sa-i expuneti la medii periculoase pentru sanatatea.” se mai arată comunicatul DSP.

Articolul precedentPompierii au intervenit pentru a salva un câine rămas captiv. VIDEO
Articolul următorIncendiu violent într-un bloc din Timișoara. Flăcările s-au extins de la un apartament la altul