Aproape 300 de persoane au trecut graniţa cu bicicleta, spre Serbia, în acest weekend, pe cea mai lungă pistă din România construită de-a lungul Canalului Bega, între Timişoara şi Zrenjanin.

„Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viţă sănătos şi dorinţa de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită şi în contextul evenimentelor culturale care se vor desfăşura cu ocazia Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii”, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica.

Măsura deschiderii acestui punct de frontieră a venit în urma iniţiativei Consiliului Judeţean Timiş, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschiderea lunară a unui astfel de punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.

Următoarele weekenduri preconizate pentru trecerea în ţara vecină pe pista de pe malul Canalului Bega sunt: 29 – 30 aprilie, 27 – 28 mai, 3 – 4 iunie, 24 – 25 iunie, 29 – 30 iulie, 26 – 27 august, 23 – 24 septembrie, 28 – 29 octombrie.

În acest proiect, CJ Timiş este iniţiator şi partener alături de Administraţia Bazinală de Apă Banat şi de Primăria Zrenjanin. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentALERTĂ METEO – COD ROȘU. Furtună aproape de intensitatea unui uragan, în România – HARTA actualizată: vreme severă
Articolul următorPădurea Verde se transformă în pădure parc! Intervenții minim invazive pentru crearea unui nou punct de atracție al orașului