ASU Politehnica Timișoara a obținut trei puncte importante în etapa cu numărul 31 a ligii secunde tocmai în derby-ul orașului cu Ripensia Timișoara. ACS Poli a obținut doar o remiză cu Energeticianul și este cu un pas în liga a III-a.

Derby-ul Timișoarei între Ripensia și ASU Poli a fost unul care a stat sub semnul echilibrului, iar marile ocazii au aparținut trupei alb-violete. Prima oportunitate de a deschide scorul a apartinut insa Ripensiei. În minutul 5, Drăghici a trecut printre doi fundași poliști, a tras la poartă, însă mingea se scurge pe lângă stâlpul din dreapta portarului. Zece minute mai târziu, după o lovitură de la colț, Scutaru trimite din 6 metri, mingea lovește transversala, de acolo sare la Ignea care trimite pe poartă, dar e blocat de Moldovan. Cu 4 minute înaintea pauzei, Ignea primește o minge în careul de 16 metri, șutează pe colțul lung, însă balonul lovește butul.

Repriza a doua a stat tot sub semnul echilibrului, iar cea mai importantă ocazie a aparținut tot celor de la ASU Poli. În minutul 77, Jurj centreaza, Moldovan deviaza pana la Bedea, acesta șutrează, însă mingea e blocată tot de goalkeeper-ul Ripensiei. Alb-violeții au dat lovitura în ultimul minut de joc, când Ursu a fost faultat în careu, iar arbitrul Unimatan a aratat punctul de la 11 metri. Alin Ignea a fost cel care a executat penalty-ul și l-a învins pe Moldovan.

A treia echipa din Timișoara, ACS Poli, a obținut dioar o remiză în fața celor de la Energeticianul. Începutul meciului a fost unul echilibrat, cu ocazii și de o parte și de alta. În minutul 22, ACS Poli obține un penalty, după un fault asupra lui Uyi. A tras vârful Bădăuță, însă execuția a fost slabă și portarul oaspeților a reușit să blocheze. Șase minute mai târziu Energeticianul a deschis scorul prin Vlad Tudorache cu un șut de la limita careului mare, și a stabilit și scorul pauzei.

În repriza secundă ACS Poli a fost vioara întâi pe teren și a reușit mai întâi să egaleze, prin Denis Golda, după o centrare a lui Chemin. ACS Poli a continuat să domine, dar bănățenii au ratat din poziții bune oportunități rare. Buzan, Parammati, Chemin sau Codrea au fost cei care nu au reușit să trimită balonul din poziții bune în poarta oaspeților și s-a încheiat 1-1.

În urma acestor rezultate, Ripensia a rămas pe locul 9, cu 39 de puncte, în timp ce ASU Poli e o poziție mai jos, cu un punct mai puțin. ACS Poli este tot penultima, cu 23 de puncte.

În runda viitoare, Ripensia va juca în deplasare cu Universitatea Cluj, în timp ce ASU Politehnica si ACS Poli se vor întâlni într-un alt derby al orașului.

Articolul precedentÎnfrângere la Krasnoyarsk. Timișoara Saracens pierde calificarea în grupele Challenge Cup
Articolul următorProgram special de Sărbătorile Pascale în piața volantă de la Timișoara