ASU Politehnica Timișoara s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei României după ce a trecut cu 2-1 de concitadina Ripensia, însă alb-violeții au avut nevoie de prelungiri pentru a-și asigura prezența în faza următoare a întrecerii knock-out.

Prima mare ocazie a partidei de pe Dan Păltinișanu a aprținut celor de la Ripensia, Călin Toma nimerind transversala porții lui Murariu. În minutul 19 portarul Ripensiei trimite greșit un balon care ajunge la Bozian, iar fotbalistul Politehnicii a deschis scorul. Până la pauza ambele echipe au pierdut câte un jucător. Ungureanu, de la Ripensia, și Schieb, de la ASU Politehnica au parasit terenul accidentați. Bădăuță l-a înlocuit pe Ungureanu, iar la trei minute după intrarea pe teren vârful Ripensiei a adus egalarea dintr-un penalty obținut de Dumiter, și a stabilit și scorul pauzei, 1-1.

In partea a doua fiecare dintre echipe a ratat oportunități bune de a înscrie. Ignea și Velici nu au reușit să înscrie pentru Politehnica, iar Dumiter nu a reușit nici el să puncteze pentru Ripensia. Finalul de meci avea să fie mai dificil pentru Ripi, care a rămas în 10 jucători după eliminarea lui Străuț, ce a primit direct roșu după o intrare dură la Miholca.

S-a intrat în prelungiri, un poliștii au și reușit golul victoriei. După un corner de pe stânga, Nicolescu a trimis către poartă, Păduraru a respins, balonul a ajuns la Bozian, care a trimis în plasă din trei metri. Ripensia a mai lovit odata bara prin Dumiter, care a reușit să și înscrie în minutul 113, însă reușita a fost anulată pentru offside. Astfel, ASU Politehnica s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României.

Cele doua formații reiau în acest final de săptămână meciurile de campionat. Ripensia primește vizita lui CS Balotești, iar ASU Politehnica va evolua pe terenul Petrolului Ploiești.

Articolul precedentAutostrada spre Serbia, o oportunitate ratată, consideră Victor Ponta
Articolul următorCaravana medicală la înălțime – consultații gratuite pe vârf de munte